Introductie van de Infiniti Q60 Concept

De Q60 Concept versmelt een verbluffende uitstraling met uitdagende snelheid. De auto zal coupéfans bekoren met de scherpe contouren en het handgemaakte interieur.

 

Door de hele auto is subtiel de ontwerpinspiratie duidelijk. De gedurfde lage daklijn en gestikte leren stoelen knipogen naar het elegante volledige ontwerp van de INFINITI Q80 Inspiration, die afgelopen oktober in Parijs werd gepresenteerd, terwijl de aerodynamische kieuwen achter de voorste wielkasten worden gedeeld met het sportsedanconcept van de Q50 Eau Rouge.

 

“De Q80 Inspiration was een voorbode van de toekomstige ontwerptaal van INFINITI”, zegt Alfonso Albaisa, INFINITI Executive Design Director. “De Q60 Concept is de volgende stap in deze reis. De doorlopende lijnen van de Q80 Inspiration geven de Q60 Concept het silhouet en de uitstraling van een coupé met een eigen sportpersoonlijkheid.”

Een groot deel van wat de Q60 speciaal maakt is de zorgvuldige aandacht voor details. Speciale 21-inch wielen vullen de wielkasten met zwarte spaken, geïnspireerd door turbinebladen van een straalvliegtuig, in matte en verchroomde uitvoering, die doorlopen tot de rand van het wiel. Aan de binnenkant geven de verschillende soorten handgestikt leer de perfecte balans tussen comfort en ondersteuning, terwijl de achterpassagiers kunnen genieten van meer beenruimte dankzij de authentieke sportstoelen in een 2+2-configuratie.

 

De INFINITI Q60 Concept is bedacht en gebouwd zonder compromissen te sluiten en belooft uitzonderlijke dynamiek en rijplezier. Dit is een coupé met het vermogen te bekoren.