F1 side view

De succesvolle bijdrage van INFINITI aan Formule 1™ gaat zijn tweede ronde in. Vanaf het nieuwe raceseizoen in 2016 kan INFINITI zich een trotse technische partner noemen van het nieuwe Renault F1™ team. INFINITI zal zijn expertise op het gebied van krachtige hybrides loslaten op het energierecuperatiesysteem van de Renault Energy F1™ Power Unit.

Sinds de alom geprezen 3,5-liter hybridemotor staat INFINITI bekend voor zijn krachtige hybrideauto's. De met deze motor uitgeruste Q70 sedan kreeg een vermelding in het Guinness Book of World Records als snelst optrekkende volledig hybrideauto. Dit hybridesysteem wordt ook voor de Q50 sportsedan aangeboden.

Een team hybridespecialisten van INFINITI's technische centrum in Atsugi, Japan, zal naar Viry-Châtillon, Frankrijk, reizen om het Renault F1™ team te helpen bij de ontwikkeling van de Renault Energy power unit.

Bovendien zal INFINITI de ervaring die bij het ontwerpen van het F1™ ERS-systeem zal worden opgedaan, gebruiken om de hybride aandrijving van zijn eigen wagens nog te verbeteren.